Hiv ankeret og sæt kursen efter stjernerne!

(hvis du altså tør …)

For hvad holder dig tilbage? Hvad er din indre drivkraft? Hvad driver dig fremad i livet? Er du på din egen eller andres kurs? Tør du række ud efter stjernerne? Hvorfor sætter jeg fokus på det netop nu?

Fordi jeg sidder her få timer inden nytår og reflekterer over livet, som det har tegnet sig det sidste års tid. For hold kæft det har været noget af en rutsjebanetur for os alle ikke?

Nå ja, og så fordi, jeg i dag har haft et fedt Zoom-møde med et interessant menneske, der har givet mig muligheden for et spændende samarbejde. Et samarbejde der sætter en masse tanker i gang omkring et emne, der er aktuelt i vores dagligdag netop nu.

Hvad samarbejdet eksakt går ud på, kan jeg ikke helt sige endnu. Vi mangler lige at få nogle detaljer på plads, og så skal vi Zoomes ved igen i starten af januar, hvor jeg skal møde hovedpersonen og de øvrige folk bag konceptet. Jeg kan dog sige, at i overført betydning har det noget med billedet af gøre foroven.

Jeg ser frem til samarbejdet, for jeg kan mærke, at det, de her gode mennesker har gang i, kan blive sjovt, spændende og lærerigt at være en del af. Kernen i det handler nemlig om at tro på sig selv, og de evner man har personligt som fagligt. Mærke og følge “ilden” i sit indre, give jantelovs-folket fingeren og tro på sine idéer og skabe noget godt og inspirerende for andre mennesker. Derfor håber jeg, det lykkedes 😉

Men hvorfor påvirker det mig så meget, at jeg bliver nødt til at skrive om det her på bloggen? Fordi jeg ved, emnet handler om noget meget vigtigt og grundlæggende, som mange af os på de indre linjer udfordres med hver eneste dag.

Tør jeg tro på mig selv?

Næ, vil de fleste nok svare – for gu’ fanden er det svært altid at gøre. Det ved jeg alt om … Tro mig. Jeg har nemlig mange gange i mit eget lille private univers stødt på mennesker og utallige kommentarer, som liiige skulle sætte mig på plads. Nu skulle de fanme sørge for, at sætte mit anker godt og grundigt fast i undergrunden – “Bliv du nu lige hernede på jorden med os andre og opfør dig normalt Morten. Hvem tror du lige, at du er?”

Jeg er jo egentlig bare mig … Men det duer åbenbart ikke at være. For når man er sådan en lidt “skæv” fyr som jeg er (eller i hvert fald får skæve idéer), så kan man nemt ramle ind i mennesker, der lige skal fortælle en, at “nu skal du ikke tro, du er noget”, og “det der er alt for svært/dumt/grimt”, eller “det bliver jo aldrig til noget med alle dine idéer” osv.

De stjerner jeg sigter – og sigtede efter, kunne de i hvert fald ikke se. Nej, for deres verden er nok for det meste overskyet og lettere trist, besværlig og uden ret megen dynamik, spontanitet og hjertebanken. Men som vi jo ved, så gemmer stjernerne sig bag skyerne, og det er for alvor, når du har dit fokus her, at du mærker dig selv og livet. Det er her du får energien til at blive ved med at tro på drømmen, målet og mennesket generelt. Det er min overbevisning og livsfilosofi.

Derfor gør jeg alt for at følge “Altid lovens 10 bud”.

Det vil jeg altid slå et slag for

… og ikke kun i mit daglige virke som far, kæreste, ven, iværksætter og selvstændig – nej, da også lige i det her blogindlæg til dig.

For igennem de sidste 9-10 mdr. har der været al mulig grund til at begynde at tvivle på sig selv.

I dag den 30. december 2020 er situationen nemlig den, at rigtig mange danskere føler sig forvirret, frustrede, nervøse, forsigtige, ensomme og delvist lammede pga. en verdensomspændende pandemi. Den har i store træk isoleret os fra hinanden og sat os i stævne med os selv! Og det gør sgu’ avs indeni.

Vi savner hinanden, smilene, krammene, dansene, kyssene osv. Alle de gode ting der holder os sammen, dem der lindrer – ja, billedligt fortalt: “limen” vi bruger, når livet slår revner, og som sætter os sammen igen.

Berlin Jewish Museum is 'Out of Control' - The Jewish Lady

For nu er vi oppe mod noget, som mange af os ikke har oplevet tidligere i vores liv. Kun de helt gamle, som kan huske 2. verdenskrigs påvirkninger og følgevirkninger for størstedelen af folket her i landet. Vi var ikke i kontrol med vores eget liv – hvilket, vi heller ikke er nu.

Så det slag jeg vil slå i bolledejen skal være for lyset, glæden, fællesskabet, det positive og håbet om forandringens komme. Vi skal have noget at styrke os på, og det er, hvad jeg lige nu arbejder på at skabe med en kampagne, der gerne skal ud i hele landet og påvirke os alle positivt og genskabe optimismen.

Jeg håber, at kampagnen lykkedes, som jeg planlægger, men det kræver at folk indenfor den danske musikscene og pladeselskaberne synes godt om idéen og vil være med til at skabe gode vibrationer, der skaber smil, fællesskab og drømme. Hvis ikke, så finder jeg nok en løsning 😉

For en god uges tid siden kom der så lige en mail til mig … og derfor dette Zoom møde tidligere i dag, der handler om ildsjæle.

Brænder du nok kan du tænde ilden i alle!

What State Of Matter Is Fire?. Look back to literally anywhere in time… |  by Amelia Settembre | The Startup | Medium

Ja, den er god nok. Det du gør, når du virkelig brænder for det du laver er nemlig, at du både fascinerer, inspirerer og motiverer. Og det er en drivkraft ALLE mennesker kan lide at mærke indeni. Det kræver ikke en professorgrad, at du er professionel fodboldspiller, er mesterkok eller succesrig erhvervsmand. Nej, det drejer sig om DIG – åbent og ærligt, og hvad du giver af det gode til andre mennesker, der gør forskellen.

Den ild, den tro, det mod, den drivkraft er ufattelig vigtig for os alle at finde, mærke og holde fast i – netop i disse tider, hvor vi udfordres som aldrig før. Vores helbred, familie, børn, venner, indtægt, karriere, forretning og mange andre essentielle ting er truet af omstændigheder, som vi ikke har kontrol over. Derfor skal du/vi holde fast i de grundlæggende og livsvigtige værdier, som vi kan påvirke og kontrollere.

Så skal vi ikke

… sørge for, at det nye år bliver meget mere positivt? Hell Yeah!

Så lad os komme i gang med at sprede nogle gode varme vibrationer, hjælpe og støtte hinanden, smile alt hvad vi kan til hinanden (også bag mundbindet), blinke med øjet og rose, trøste og opmuntre, ringe til hinanden og bare sige hej – simpelthen gøre alt hvad vi kan for at løfte hinanden op og røre ved stjernerne sammen!

Hermed mit ønske til dig om et godt, sundt, kærligt, inspirerende, modigt, drømmende og lykkebringende nytår.

Bang Boom!

Why we are attracted to fireworks | Bonfire Night | The Guardian